Главчев: Ресорът, който получи България в ЕК, е доста перспективен

Това заяви премиерът на заседанието на Министерския съвет

Топ
11:21 - 18 Септември 2024
623
Главчев: Ресорът, който получи България в ЕК, е доста перспективен

Ресорът, който България получи в ЕК, е доста перспективен.Това заяви премиерът Димитър Главчев преди началото на заседанието на Министерския съвет. 


"Изпратихме потвърждение, ако си спомняте миналата седмица, за кандидатурата на еврокомисар. Госпожа Захариева вече е утвърдена. Ресорът, който ѝ е отреден, е доста перспективен, бих казал. Това са "Стартъпи, изследвания и иновации". Това е изключително актуален ресор и в Европейския съюз, и в България. Макар че аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. И в този смисъл мисля, че госпожа Захариева ще докаже и този път възможностите си. Нека ѝ пожелаем успех на изслушването ѝ пред ЕП", подчерта премиерът. 

В петък предстои удостоверяване на машините за вота в Министерството на електронното управление.Това заяви премиерът Димитър Главчев преди началото на заседанието на Министерския съвет. 


"Изпратихме писмо до ЦИК, в което направихме свои предложения. В понеделник шестима от членовете на кабинета, които имат отношение към изборния процес бяха в Комисията. Там проведоха доста ползотворни разговори и засвидетелствахме желание за подобряване на изборния процес. Както всички знаете, основният организатор и орган, провеждащ вота – е ЦИК. Изпълнителната власт има своите задължения да осигури материално-техническо и логистично изборите. И в ЦИК засвидетелствахме своето желание и осъзнаване, че и този път трябва да изпълним своята роля, както на предходните избори, че и по-добре. В петък предстои удостоверяване на машините за вота в Министерството на електронното управление", подчерта Главчев. 

Очаквайте подробности!