Главният прокурор на САЩ: Няма доказателства за измами на изборите

Личният адвокат на президента Доналд Тръмп Рудолф Джулиани осъди мнението на Уилям Бар

Актуални новини
08:15 - 02 Декември 2020
1105
Главният прокурор на САЩ: Няма доказателства за измами на изборите

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар предизвика гнева на правния екип на президента Доналд Тръмп, след като заяви, че Министерството на правосъдието не е открило доказателства за измами на изборите на 3 ноември.
 
Щабът на Тръмп заведе няколко дела в ключови щати в опит да отмени резултатите от президентските избори. Тръмп не успя да попречи на ключови щати да сертифицират официално резултатите, докато правният му екип продължава да прокарва твърдения за широко разпространени измами.
 
"Към днешна дата не сме установили измами в мащаб, който би могъл да повлияе на различен резултат от изборите", каза Бар пред медиите.
 
По-рано този месец главният прокурор, който е и министър на правосъдието на САЩ, упълномощи федералните адвокати да започнат проверки по достоверността на твърденията за нередности при гласуването преди да бъдат удостоверени резултатите от президентските избори през 2020 г.
 
Личният адвокат на президента Доналд Тръмп Рудолф Джулиани обаче осъди оценката на Бар.
Джулиани - бивш прокурор и кмет на Ню Йорк, който стана адвокат на Тръмп, след като президентът встъпи в длъжност през 2016 г., твърди, че разследванията на Министерството на правосъдието не отговарят на приемливите стандарти.