Главният редактор на "Телеграф" : Опитват да убият свободното слово

Новини
00:30 - 08 Юни 2019
2930
Главният редактор на "Телеграф": Опитват да убият свободното слово

Опит за убийство на свободното слово - така в. “Телеграф” определи прокурорско постановление, което иска закриването на вестника. Както вече писахме, прокурор Тодор Тодоров от Районната прокуратура в град София е разпоредил на Патентното ведомство да заличи марката на всекидневника “Телеграф”, съобщи самият вестник на първата си страница

“Прокурорското постановление е опит за убийството на свободното слово и показва, че нито една обективна медия, която казва истината на своите читатели, не е застрахована от подобна мракобесна атака и репресия”, коментира главният редактор на “Телеграф” Васил Захариев.

Според статията на българския всекидневник в постановлението си прокурорът обяснявал още, че “Телеграф” е “наименование на информационна машина – устройство за бързо предаване на съобщения от разстояние”.

Съобщението от Патентното ведомство буди огромно недоумение сред журналистите и ръководството на вестника, тъй като в същото време те са поискали компетентните органи да им съдействат в борбата с фалшив сайт, който копира името на уебсайта на “Телеграф”.