Главсекът Илия Лазаров пред Lupa.bg: Никой не гони СДС от „Раковски 134”, напускаме за 1 година заради ремонт

Новини
17:25 - 22 Февруари 2022
3775
Главсекът Илия Лазаров пред Lupa.bg: Никой не гони СДС от „Раковски 134”, напускаме за 1 година заради ремонт

СДС ще се наложи да напусне сградата на „Раковски” 134 за около 1 година, тъй като областната управа започва основен ремонт. Няма никаква драма, имаме уверения, че след реконструкцията, която е абсолютно наложителна, ще се върнем. Това обясни пред Lupa.bg главният секретар на сините Илия Лазаров в отговор на спекулациите, че едва ли не седесарите си отиват завинаги от къщата-символ на демокрацията.  

Лазаров не скри, че след ремонта, на „Раковски” 134 ще се настани и екипът на министъра на електронното управление Божидар Божанов.   

От времето на Божидар Лукарски ние сме тук като НПО и си плащаме месечния наем. В момента областният управител е решил да ремонтира държавната сграда, която безспорно е в окаяно състояние. От 1962-а година по не е правено абсолютно нищо. От години няма парно, защото е пробито. Това е легитимно желание на областната администрация, те плащат ремонта, даде детайли по близката съдба на столичната емблематична постройка синият администратор.

По думите на Лазаров, най-вероятно хората на електронното министерство ще заемат първите два етажа, които са им достатъчни и няма да се разполагат по всичките етажи.

По принцип всеки етаж от сградата се води 600 квадрата, но реално използваемата площ е 200. Въпреки това се плаща за подадената цифра. При един добър ремонт, и един етаж е достатъчен за една партия, обясни главсекът на сините.

Досега СДС ползваха около 300-400 квадрата реално от общо 1000, като офисите им се намират на  4-ия и 5-ия етаж на "Раковски" 134.

Лазаров иронизира спекулациите, че областната управа иска да изгони СДС от „Раковски”134. „Естествено, че трябва да излезем от сградата, за да се направи капиталният ремонт. Всичко ще бъде изтърбушено, ще се сменят целите инсталации на ВиК и парно, дограми и т.н. , даде детайли той. И обясни, че поне година-година и половина ще трае тежката реконструкция.

Засега сините все още са в партийния офис и чакат държавата да им предостави временни работни  помещения, които при всички случаи ще бъдат в центъра на София.

За седесарите е важно да има място за огромния и много ценен архив, който партията притежава.  

Имаме 30-годишен архив, няма как да ги изнесем на улицата и да ги сложим в някой гараж. Но ни трябват около 200-300 квадрата. Няма да се събираме по кафенета, а за заседанията на НИС и НС трябват зали.”, обясни Лазаров.

Спекулациите, които гръмнаха около ремонта на „Раковски”134 сините определят като фишеци. Винаги има хора, които искат да направят драматизации и да извлекат дивиденти, заключи Лазаров.

И подчерта, че една партия не е сградата, в която се намира и на бива да се фетишизира.  Една партия е такава заради гората, които са в нея и които гласуват за нея. Сградата не прави партията, а партията прави сградата, категорични са седесарите.