Глиган, откраднал лаптопа на чисто гол германец, осъден на смърт

Куриози
22:30 - 19 Август 2020
19176
Глиган, откраднал лаптопа на чисто гол германец, осъден на смърт

Няма ненаказано добро - дори когато си дива свиня. Преди по-малко от месец снимките на дебел, гол германец, който се е втурнал на спринт да залови открадналия чантата с лаптопа му глиган, се превърнаха в интернет сензация. Оказва се, че забавният инцидент вероятно ще струва главата на нещастното животно.

Сцената беше заснета от очевидката Адел Ландауер, която я разпространи в социалните мрежи с изричното разрешение на охранения нудист, разбира се, като запази името му в тайна. Глиганът, който се оказа женски на име Елза, първо похапнал от пицата на туриста, а после заграбил техниката му.

Животното е съпроводено в пиратския набег от двете си малки, а германските власти намират случилото се за недопустимо. "Този глиган е свикнал твърде много с компанията на хората и без никакъв свян се приближава до тях. Това означава, че инцидент с тежки последици е неминуем. Ще препоръчаме свинята да бъде евтаназирана", обяви официално Катя Камер, шефката на парковата дирекция в Берлин.

Жестокото решение за съдбата на Елза веднага срещна отпор от куп неправителствени организации. В интернет от вчера върви подписка животът на глиганката да бъде пощаден, която само за часове събра над 11 000 поддръжници. Според еколози няма никаква причина животното да бъде смятано за заплаха, тъй като не напада преследващия го гол мъж, макар да е съпроводено от малките си.

Редакцията на Lupa.bg също се надява справедливостта да възтържествува и свинята да продължи да радва посетителите в парка "Тойфелзее".