Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози „Нефтохим“

Около границата на завода снощи се усещала силна интензивна миризма на въглеводороди

Новини
16:35 - 11 Декември 2019
2155
Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози „Нефтохим“

Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ заради миризмата на нефтопродукти, които бяха усетени от жителите на Бургас.

Това съобщиха на пресконференция днес директорът на РИОСВ в морския град инж. Тонка Атанасова. Тя добави, че за вчерашната миризма са получени около 30 сигнала от граждани. А стартиралата административно-наказателна процедура спрямо "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е заради нарушаване на издаденото комплексно разрешително.

Атанасова каза, че инспекцията е извършила няколко проверки, в които обаче не са установени никакви промени в параметрите на работата на инсталациите. Нямало е превишение на нито един от показателите за качество на атмосферния въздух. Тя обаче призна, че въпреки това се е усещал аромата на тежки въглеводороди и бензин, а това основно идва от рафинерията при производството на бензин.

Припомняме, че по-рано днес РИОСВ разпространи съобщени, че снощи са извършени замервания по всички точки по 28 показателя. Превишения на показателите е нямало, но около границата на завода се усещала силна интензивна миризма на въглеводороди, което представлява и нарушение на комплексното разрешително.