Глоба в Сливенско заради ромска сватба с десетки гости

Според кмета на с. Калояново сватбарите били поне 400

Новини
17:25 - 25 Август 2020
2875
Глоба в Сливенско заради ромска сватба с десетки гости

Акт за неспазване на противоепидемичните мерки е издаден от РЗИ Сливен на наемател на ресторант в село Калояново, след като на 22 август там се е провела сватба с десетки гости, съобщават от Областния кризисен щаб.

Кметът на селото Танчо Петров заяви, че не е давал разрешение за провеждането на събитието, а в селото се е създало напрежение заради провеждането на тържеството. 

Според кметът Петров сватбарите били от съседното село Драгоданово, но след като там не им разрешили тържеството, се уговорили това да стане в ресторанта на Калояново. След като не успял да разубеди наемателя  на заведението да не се провежда събитието, кметът уведомил РЗИ и ОДБХ. 

"В събота на обяд се събраха доста хора в центъра на селото и започна т.нар. сватба. Като се събраха не по-малко от 350-400 човека в центъра на селото, в ресторанта и около ресторанта", посочи Танчо Панов.

Сега най-голямото притеснение на Петров е да няма заразени с Covid-19 след тържеството, защото събирането беше на хора от целия регион на изток от Сливен.