Глобиха ексхибиционист, снимал се гол в мол във Варна

Новини
14:33 - 01 Март 2024
1669
Глобиха ексхибиционист, снимал се гол в мол във Варна

Самовлюбен варненец, издигнал в култ голото си тяло, бе глобен. Причината е, че заснел себе си както майка го е родила на публично място – в мол.Случаят с ексхибиционистът е от 15 декември миналата година. В ранния следобед 42-годишен мъж отишъл с автомобила си на паркинга на варненски мол, на едно от подземните нива, съблякъл се гол и започнал да си прави видеоклип, като се разхождал около колата си.

Бил видян от преминаваща наблизо жена, която направила видеозапис и показала на продавач-консултант в един от търговските обекти. Била уведомена охраната на мола и извършен преглед на видеоохранителните камери, където също са били регистрирани непристойните действия.

Заведено е дело срещу мъжа. Днес Варненския районен съд прие, че безспорно с поведението си той е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите, възприели деянието му, което има характеристиките на непристойна проява, доколкото е извършено на публично място, в оживен район и в светлата част от денонощието, когато поведението на лицето е могло да бъде възприето от голям кръг граждани, включително малолетни лица. Проявата е в разрез с етичните обществени норми, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност деянието не съставлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а административно нарушение. Съдът прие, че е налице основание за налагане на административно наказание между средния и максималния размер, предвиден в разпоредбата на Указа за борба с дребното хулиганство, а именно - глоба в размер на 400 лева.