Глобиха пловдивчанин заради неправилно изхвърлени строителни отпадъци

Новини
13:56 - 25 Април 2024
1091
Глобиха пловдивчанин заради неправилно изхвърлени строителни отпадъци

Пловдивчанин е санкциониран за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци до блок 151 в "Тракия“. Нарушението е установено тази сутрин от организатора на "Чистота“ в района, съобщиха от общинското предприятие.

Минути след подадения сигнал на място е пристигнал екип от Пловдивския общински инспекторат. На нарушителя е съставен акт по наредбата за опазване на околната среда, като предвидените за подобни случаи санкции са в размер от 300 до 800 лева.

От "Чистота“ напомнят, че до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти пловдивчани могат да предадат безвъзмездно на специализираната площадка пред базата на предприятието – ул. "Даме Груев“ 64А. По график екипи с тежка специализирана техника събират по кварталите едрогабаритни отпадъци – обемни вещи от стара покъщнина като дивани, маси, фотьойли,  матраци, дограма и др., но не и строителни отпадъци.

"Нашето желание е хората да спазват правилата, а не да ги санкционираме. Ще положим още повече усилия да ги информираме как правилно да изхвърлят отпадъците, така че да не се замърсява околната среда“, коментира директорът на "Чистота“ инж. Десислава Георгиева.