Гневни социалисти: 36 млн. лв. минаха през „Позитано“. Къде са парите?

Политика
16:30 - 02 Април 2020
9412
Гневни социалисти: 36 млн. лв. минаха през „Позитано“. Къде са парите?

„За последните 3 години през „Позитано“ 20 минаха повече от 36 млн. лв. Къде са тези пари и защо нищо не е останало от тях?“ За това алармираха Lupa.bg притеснени социалисти.

Става дума за партийната субсидия на БСП, която до скоро възлизаше на повече от 12 млн. лв. годишно.

„Още от края на миналата година никакви пари не са изпращани на партийните организации - а има решение, което задължава „Позитано“ редовно да ги превежда по места“, оплакват се членовете на столетницата.

Червени депутати съобщиха, че парите от членския внос на депутатите - в размер на около 150 000 лв. - също не са отишли по предназначение.

Народните представители от БСП плащат в касата на „Позитано“ под формата на членски внос 10% от заплатите си като народни представители – което прави около 350 лв. „Което значи, че нашите вноски за 6 месеца не са превеждани към партийните организации“, пресметнаха социалисти.

„Отделно депутатите даряваме по 1000 лв. всеки месец на БСП - за разходи на партията. Но никой не знае за какво се харчат на Позитано!“, коментираха народни представители пред Lupa.bg.

Критиците на партийния лидер Корнелия Нинова имат сериозни съмнения, че тя и приближените й отклоняват средства от общата каса и отсега се заканват да й поискат сметката.

„Откъм финансите има много въпроси, които ще излязат за Корнелия Нинова след като я сменим – да не излезе, че са отклонявани пари“, заканиха се социалисти.