Гнус: Педофил кара деца да се показват голи на уеб камера, закопчаха го

Извергът примамвал ученици между 9 и 11 г.

Топ
17:25 - 03 Юли 2024
2366
Гнус: Педофил кара деца да се показват голи на уеб камера, закопчаха го

Педофил, карал деца между 9 и 11 г. да се показват голи на уеб камерата, бе задържан при акция на ГДБОП. Операцията е била в Пазарджик и е дело на сектор на сектор „Престъпления срещу деца в интернет" към дирекция "Киберпрестъпност".

Мъжът ползвал фалшиви профили в популярно сред децата приложение. След като спечелел доверието им, ги карал да се показват голи. Това е третият арест на педофил в последния месец.

Ето и цялото съобщение на ГДБОП:
При специализирана полицейска операция на служителите от дирекция „Киберпрестъпност" на ГДБОП е задържано лице, жертва на което са станали деца между 9 и 11 години, с които е комуникирал под фалшива самоличност в известно сред подрастващите онлайн приложение. Акцията е реализирана на територията на Пазарджик днес, 3 юли 2024 г., под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Пазарджик.

През изминалия месец, при спецоперации на служителите на сектор „Престъпления срещу деца в интернет" е пресечена престъпната дейност на 3 лица от мъжки пол, използвали ресурсите на мрежата за споделяне на файлове, съдържащи сексуални извращения с деца - престъпление, за което е предвидено законово наказание лишаване от свобода до 6 години.

Срещу всички установени извършители са образувани досъдебни производства по чл. 155 и 159 от НК, които се отнасят до склоняване на непълнолетни да участват в порнографско представление, създаване и разпространение на материали с порнографско съдържание.

За година е документирана дейността и установена самоличността на над 30 лица на територията на цялата страна, разпространявали в мрежата порнографски материали, за създаването на които са използвани десетки деца на възраст от 2 месеца до 16 години. По време на разследванията срещу сексуалните насилници в интернет
пространството е установена самоличността на нови 20 деца-жертви.

За всички задържани е установено, че действат по приблизително еднаква схема – създават и използват фалшиви профили в социалните мрежи, чрез които започват целенасочени контакти с подрастващи момичета и момчета. Във времето постепенно успяват да поставят непълнолетните в положение на зависимост чрез манипулативни съобщения, употреба на сила и заплахи. Децата са склонявани и принуждавани да създават или участват в материали с порнографско съдържание.

От жилищата на задържаните лица са иззети множество компютърни системи, лаптопи, външни носители, флашпамети, видеокамери, друга техника и носители на информация, съдържащи огромно количество материали, свързани с упражняване на сексуално насилие и извращения с деца от двата пола.