Гнус: Полицаи ровили из дрехите на детето на Севдалина Арнаудова

От дома на пиарката на Бойко Борисов са иззети пари, тефтер и поздравителен адрес от Васил Божков

Актуални новини
15:00 - 22 Март 2022
3443
Гнус: Полицаи ровили из дрехите на детето на Севдалина Арнаудова

Не е налице неотложност на случая със задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, а е налице извършени действия от некомпетентен орган. Прокуратурата ще изземе материалите от Национална полиция и ще ги даде на следователи. Това заяви в централата на ГЕРБ адвокатът на Борисов Менко Менков.

"От дома на Севдалина Арнаудова са иззети тефтер, на който пише Борисов, рекамни материали и поздравителен адрес от Васил Божков за Коледа. Тези вещи не са доказателства за нищо, намират се в Национална полиция и ще искаме да бъдат върнати. Особено внимание е обърнато върху претърсването на стаята на 8-годишното дете на Арнаудова - разхвърляли са дрехи, рисунки", обясни адвокатът.

От дома на Арнаудова са иззети още 200 долара и около 100 рубли. Тези пари са и от командировки, на които е изпращана във връзка с работата й на пиар. От дома на Владислав Горанов пък са иззети пари от консултантската му дейност.

"Борисов, Арнаудова и Горанов не са страна на процеса. Подготвили сме жалби срещу задържането им. Редът не е спазен – първо е трябвало да се извърши 24-часовото задържане, а след това да се образува досъдебно производство", каза още адв. Менков.