Гнусните лъжи

Всичко, което се случи снощи, е срам и позор за полиция и правителство

Спорт
14:57 - 17 Ноември 2023
8869
Гнусните лъжи

"Не бягай, че да не бъде премазан някой!" и "Братле, добре ли си?" - това бяха най-често чуваните изречения по време на снощния протест, след като полицията включи в действие и водното оръдие. Срещу хората, срещу гражданите на България, пожелали да изразят публично и мирно своята позиция. Искаха да бъдат чути, искаха някой да им върне играта - футболът, заради който все още ходят по стадионите, макар и у нас продукцията да е под всякаква критика.

Под всякаква критика е и поведението на тези, които снощи заставаха пред камерите, а днес продължиха да бълват жлъч и лъжи от различните медии. Лъжи - най-долни и гнусни!

Идиотско и неадекватно беше и поведението на футболистите от националния отбор, както и на управниците в БФС, които продължават да се държат нагло, безпардонно и малоумно!

Играчите на Илиан Илиев трябваше да откажат да излязат срещу Унгария, тъй като знаеха със сигурност какво се случва отвън, пред стадион "Васил Левски". Това щеше да е мъжка постъпка в кратките им и колебливи кариерки...

Тряябваше да има знак на съпричастност, но... В крайна сметки всички получиха един среден пръст - дежа вю от Емил Костадинов. Който излъга, естествено - бил вдигнал палеца!

Излъгаха и за агитките, а бой не е имало, всички бяха рамо до рамо - срещу Перуката, срещу Какадуто, срещу Висшиста и срещу Лъжеца Емил.

Полицията разигра много яко сценката - като ученията, които са провеждали в Академията на МВР. Всичко беше мирно, само скандирания и обиди към БФС - нищо повече. Сини е червени един до друг, както и още много заедно с тях. Протестът беше организиран добре, но (не)знайно защо полицията реши да разчисти "Орлов мост" и да прати агитката на ЦСКА към Университета, а след това към "Гурко", където да привържениците на Левски.
На всички беше ясно, че полицията се готви за нещо, което скоро не са правили - такива мерки за сигурност нямаше и при посещението на папата.

Ченгеджийска история, чакаща стълкновения между двете най-големи футболни маси у нас. Но не се получи тяхната, затова решиха да впуснат в действие и други прийоми. А Калин Стоянов - вътрешният министър, пред това време отишъл на кино!? Сигурно оттам е давал и наставленията, знае ли човек. И той по подобие на един друг предшественик - Калин Георгиев, който на 26 февруари 2011 година предпочете да си остане вкъщи и да гледа телевизия от диванчето, отколкото да бъде на "Герена", където полицията нахлу в Сектор "Г" с привържениците на ЦСКА и млатеше наред. Цяло чудо е, че тогава нямаше жертва, но не - те продължиха да бият малки и големи, които можеха и да се задушат на входовете при излизането, а после да бъдат гонени като престъпници около канала и реката, а конната полиция да мачка!

Връщайки се към хронологията, която удобно беше заснета от различни медии, но представена по различни начини, угодни за властимащите. След това дойде затишието... Пред буря! Повечето хора са се разотишли, със сигурност и тези, които са запалили полицейски бус на кръстовището на "Гурко" и "Васил Левски", но там жертви няма - ламарини, както се казва (без да го поощрявам!), но... Репортерите си правят живите връзки, вземат си интервюта от очевидци и полицаи, които продължават да лъжа! В ефир.

Редиците на феновете вече са рехави, но не и на полицаите, към които се присъединява и жандармерия, готово да лее кръв! Обезумяли, комплексирани шкембелии, които пръскат със сълзотворен газ и удрят зверски с палки - без да гледат, без да подбират! Хора по земята, хора в патрулките...

След това нахлуват в близкия бар "75", където хората гледат мирно все още вървящият по телевизията мач България - Унгария (2:2). Разбира се, периодично се чуват скандирания "Оставка" и различни епитети по адрес на Борислав Михайлов. Но нищо повече, без капка агресия...

След "намесата на органите, която е била необходима", продължава. Със страшна сила и агресия, гарнирана с много кръв! Агресорите са тези, които уж трябва да ни пазят, а в същото време със злоба са готови дори да убият беззащитни - справка протестите пред Парламента преди години. Бой зад колони, бой в патрулките, бой в районните. Сякаш тези униформени (няма да ги наричам хора, защото не заслужават и защото не се държат като такива), само това са учили в Академията - бой и ядене, рушвети и привилегии!

Раните от палките ще отминат, сълзотворният газ вече е в миналото, а водната струя не потуши страстите - напротив, разпали ги още повече.

Ясно е, че рано или късно Борислав Михайлов ще бъде махнат, а с него и кликата му, които трябва да са в затвора! Но нека първо сега ги разследват, пък да видим какво ще се произнесе прокуратура и компетентни органи.

Крайно време е да се сложи край на гаврата с българския футбол. Едни от героите от САЩ`94 вече нямат този ореол от едно време. Вече не са обединители, а вече са едно нищо! И на много им се иска онзи "Парк де Пренс" да не се е бил случвал! 30 години по-късно само споменът е жив за онзи подвиг, отправил България към лудото лято в Америка.

Нацията беше повече от обединена и щастлива тогава! Сега пак е обединена, но тъжна от всичко, което трябва да гледа и търпи! Всичко си има граници, има си предел!

ОСТАВКА!