Гнусно: Австралийската академия на науките промени дефиницията за жена

Новини
13:10 - 01 Юни 2020
4240
Гнусно: Австралийската академия на науките промени дефиницията за жена

На 27 май т.г. консервативното издание The Australian съобщи, че върховният научен орган в Австралия — Австралийската академия на науките, е приел нова дефиниция за “жена”, съгласно което жена е “всеки, който се идентифицира като жена”.

Главният учен Алън Финкел защитава позицията на Академията, като твърди, че това подкрепя “приобщаващата култура в науката”, пише в статията. Според говорителя на Академията определението е в съответствие с подписаните от държавата международни договори, които “насърчават равенството между жените и мъжете”.

“Кои са тези международни договори, съгласно които Австралия е задължена да постави на по-високо място половата идентичност, отколкото биологичния пол?”, пишат разгневени жени в петиция до министъра на жените Марис Пейн и до министъра на промишлеността, науката и технологиите Карън Андрюс. Те се опасяват, че произволното определение за “жена” ще се отрази неблагоприятно на 12,6 милиона жени и момичета за години напред в Австралия.

“Питаме се как това ненаучно твърдение може да се счита за “приобщаващо”, като в крайна сметка се стреми да изключи жените”, пише още в петицията. Подписалите документа недоумяват как въобще е възможно водещият научен орган в Австралия да приеме, че жена е всеки, който просто декларира това. 

Не е ясно какви ще са последиците за медицинското лечение на жените, статистическите данни за жените, финансирането на научни и медицински изследвания, фокусирани върху жените и момичетата, женския спорт, политическото представителство на жените, женските затвори и приюти.

Ясно е обаче, че с това си действие научният орган проправя пътя на индивиди, родени с мъжка анатомия и гениталии към типично женски места като съблекални, бани, басейни и т.н.

Поредното гнусно посегателството върху жените следва стриктно стремежите от последното десетилетие на трансджерната общност и мощното лоби, което я подкрепя, за заличаване на двата биологични пола. 

Да припомним, че само преди няколко месеца “Проктър енд Гембъл” обявиха, че премахват женския символ от опаковките на дамските превръзки Always, за да угоди на капризите на трансджендърите, които се чувствали силно дискриминирани, и защото съществували и транс мъже, които също имали цикъл.