ГНУСНО: Слави копае дъното - жертва на жаждата му за рейтинг падна млада жена от нигерийски произход (ВИДЕО)

Дългия спретна грозна сцена с нотки на расизъм и сексизъм - "поздрави" жените подобаващо

Политика
11:30 - 08 Март 2023
16707
ГНУСНО: Слави копае дъното - жертва на жаждата му за рейтинг падна млада жена от нигерийски произход (ВИДЕО)

Видеоклип на Слави Трифонов, бившият депутат, кандидат за народен представител отново, лидер на Има такъв народ и дългогодишен шоумен - записано по възможно най-сексисткия начин, взриви мрежата в последните часове. В навечерието на Международния ден на жената Дългия публикува въпросния клип - с чернокожа млада дама на име Полина Таймо, с който вместо да покаже на симпатизантите и публиката си, че расизмът у нас почва не бива да има, както и че цветът на кожата не определя правото на човек да разполага с българско гражданство, Трифонов се показа именно като расист и тежък сексист. 

"Криндж" клипчето, толкова болезнено за гледане, представлява свеобразно интервю на Слави с 31-годишната Полина Таймо, родена у нас, но изоставена от нигерийските си родители, които и досега не познава. Момичето е захвърлено в дом за сираци в София в началото на 90-те години, а след това е прехвърлено в дом в Стражица. На 15-годишна възраст е изведена от институцията и попада при приемно семейство с фамилно име Колеви в Габрово, което се грижи за образованието и здравето й до пълнолетие. 

Вместо да изтъкне ролята на това семейство, както и да демонстрира емпатия към събеседничката си, чието детство е преминало в мизерните сиропиталища, Дългия многократно я "бъзика" за произхода й. Но наред с това я кара да се чувства неудобно и заради прекомерното навлизане в личното й пространство: 

"А може ли да махнеш тая шапка? Така си още по-хубава, аз много те харесвам. Сериозно ти казвам", гласи първата заповед на Трифонов към младата дама, която при съвета му и третото поредно докосване от неговата ръка по гърба й, се вижда как тя буквално подскача на място. 

"Дошли са от Нигерия, за да те изоставят в България? Не са ли могли да те изоставят в Нигерия", пита нетактично Дългия. Но получава, явно неочакван за него, отговор, че всъщност Поли е благодарна за този развой на съдбата си, защото именно у нас е получила възможност да се изучи и да си хване хляба в ръцете. 

И продължава да души и да се усуква около младата жена със следните подмятания: 

"Нали не се притесняваш, че съм те прегърнал? Добре, защото на мен ми харесва". "Ох, дай да те прегърна, че много хубаво миришеш. Ох, много хубаво миришеш. Какъв е този парфюм?".

Но не спира да тупа топката и в полето на расизма: 

"Как така те взеха? Ако не знаеш, в Габрово няма такива - с такива тъмни кожи...", продължава да налива сол в раните на жената в навечерието на уж празника й учиндолецът. Но е учуден да разбере, че всъщност расата й е тази, която й е помогнала. 

"Те просто ме харесаха", разкрива Полина за семейството си.  

Трифонов обаче продължава с ухажването пред камера - дали затова не е поканил Полина - за да демонстрира в национален ефир, че я иска за жена?, и добавя: "Затова съм те поканил... Ти седиш на моя диван...". 

От шестминутното видео се вижда как Полина Таймо нито поглежда домакина си два (2) пъти, а жестовете на тялото й издават силно притеснение - и от прекалената близост на Дългия физически до нея, и от наличието на записващите устройства. 

"Красива си, миришеш хубаво. Е, вярно, малко е различна кожата ти. Но защо си нямаш гадже", настоява да разбере той. А младата дама отговаря, че не знае причината. 

Иначе Трифонов, както сама Полина ще признае, бил един от хората, помогнали й да получи документите си за българското гражданство преди време. 

Вижте сами и преценете ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е: