ГОЦЕ-ИНЖЕНЕР: "Новото" обединение вляво лансира новия лидер на БСП

Костадин Паскалев бил подходящ наследник на Нинова, твърди русофилката Шаренкова

Политика
16:00 - 30 Ноември 2022
5096
ГОЦЕ-ИНЖЕНЕР: "Новото" обединение вляво лансира новия лидер на БСП

Бившият кмет на Благоевград, дългогодишен депутат от БСП и някогашен министър на регионалното развитие Костадин Паскалев се лансира за бъдещ шеф не просто на новото ляво обединение, стартирало вчера под егидата на основателя на АБВ и експрезидент Георги Първанов, а и за лидер на БСП. Въпреки че на форума във вторник от кръглата маса за нова левица, съставена от десетки отломки от Столетницата, изрично заявиха, че няма да се месят във вътрешнопартийните дела, днес русофилката Светлана Шаренкова - организатор на сбирката в НДК, обяви изненадващо, че следва точно такъв процес. 

БСП се превръща в една маргинална партия, в една секта. С тези 25 депутати тя не може да представлява лявото в България. Лявото е половин България. БСП няма монопол върху лявото. Това, че в предизборна ситуация партиите се надпреварват кой колко ще даде, не е лява политика и не е социализъм.

Самата Корнелия Нинова е много далече от понятието за социална държава. Не раздаването на пари е лява политика. В най-бедната държава в ЕС лявото не е представено нито в законодателната власт, нито в местната власт", коментира Шаренкова пред БНР. 

Искаме Костадин Паскалев да стане лидер на обединената левица, а защо не и на БСП, сензационно каза тя. 

"Корнелия Нинова не може да събере с един призив за амнистия всички т.нар. стари муцуни от БСП. Събра ги Костадин Паскалев със своя управленски и политически опит на един искрен социалист и ляв човек".

Без решения на форума "Лява България", работни групи ще обсъдят бъдещето на лявото обединение
По думите на Шаренкова трябва да има промяна в БСП на предстоящия конгрес на партията:

"В БСП искаме да реорганизираме партийния ни живот и чрез Устава да върнем колективния стил и метод на ръководство". 

Снимка: Агнес Методиева