Годеницата на Скатов не отиде на погребението му, изпрати го бившата съпруга

Шени потърси утеха в Бачковския манастир, заедно с приятели на загиналия алпинист

Новини
13:05 - 22 Февруари 2021
9381
Годеницата на Скатов не отиде на погребението му, изпрати го бившата съпруга

Годеницата на загиналия алпинист Атанас Скатов пропусна погребението на любимия си, но потърси утеха в Бачковския манастир. Шени Бензеш бе приета в светата обител от игумена дядо Сионий. Това се разбра от член на фейсбук групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов", подписан като Ник Сварга.

"Цялото монашеско братство ни прие много добре в Бачковската Света Обител и заедно с нас изказа съболезнованията си за загубата на човека Наско Скатов. Молиха се от сърце за душата на нашия приятел".

Дядо Сионий искрено се е заинтересувал искрено за постиженията на алпиниста-веган, показвайки дълбоко разбиране на неговия подвиг.

На 14 февруари годеницата на алпиниста пропусна погребението му в родния му град Сливен. Сред изпратилите го в последния му земен път бяха бившата съпруга на Скатов, заедно с 12-годишния им син Васко.

"Шени, Атанас Скатов, не иска да те вижда такава тъжна, и така го натъжаваш и него. Погледни звездите, при които е в момента, почувствай вятъра и ще усетиш прегръдката и целувката му. Сбъдвай общите ви планове,а той ще ти помага", окуражава я Дaрина Русева.

"Шени, гледай нагоре в небесата. Наско от горе ще ти даде силата и ще покаже пътя да следваш напред. Моите най-искрени съболезнования. Той е на по-добро място със сигурност!", пише друг от членовете на групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов".