Година и половина затвор за Николай, счупил главата на младеж с бутилка водка

Общество
14:32 - 21 Април 2023
1047
Година и половина затвор за Николай, счупил главата на младеж с бутилка водка

Година и половина ще лежи в затвора Николай за жестокия побой с бутилка над 21-годишния Радослав Г. Това реши днес Районния съд в Пловдив.

На 19 септември 2021 година около обяд осъденият Николай Пенев и брат му – Мариян заедно с техен приятел се отдали на обеден релакс в компанията на близо литър водка. След като успешно качили градусите, започнали да блъскат и ритат по гаражните врати на блок, в който се намирал фризьорски салон.

Пред него те изчаквали за посещение в салона пострадалия Геджов и негови приятели. След зададения уместен въпрос „Кой блъска?“ от очевидец на случващото се, братът на Николай извадил метален бокс и нож от джобовете си, като започнал да се заканва и заплашва. В този момент, вдъхновен от брат си, Николай грабнал стъклената бутилка в ръка и с двуметрова засилка я метнал по пострадалия, който на момента изпаднал в безпомощно състояние, а Мариян се възползвал от предоставената му възможност и най-безмилостно нанесъл силен удар с крак в главата на Геджов. В резултат на това главата му се обагрила с кръв, а той започнал да се гърчи на земята и не след дълго загубил съзнание.

За щастие след бързата намеса на екип медици Радослав бил спасен, но щетите никак не били малки – установени били спукана слепоочна кост и наличие на въздух в черепната кухина, вътречерепен кръвоизлив и контузия на мозъка. Заради нараняванията си той имал силно главоболие и много изразена амнезия. Самият той споделя, че не помни нищо от случая.

Двамата братя не за първи път се изявяват като побойници. Преди време са били осъдени и на пробация за друг побой в края на 2021 година, но присъдите станали ефективни.

Времето, в което Пенев е бил в ареста по време на производството ще бъде приспаднато от сегашната му присъда, реши още съдът, цитира Марица.