Годжи дължи 350 бона, запорираха сметките му

Нещо за четене
16:17 - 09 Май 2019
27156
Годжи дължи 350 бона, запорираха сметките му

Георги Милчев-Годжи има дългове за близо 350 000 лева, заради което банковите му сметки са запорирани. Това разкрива в днешния си брой таблоида „България днес”. Репортер на вестника е потърсил Георги Милчев за коментар, който обаче е отвърнал подобаващо на въпроса дали наистина дължи такива суми: „Абе, я си...”.

Според документите, публикувани в Търговския регистър, задълженията на Годжи започват да се трупат през 2013 г. След безуспешни опити на НАП и трезорите да си съберат парите следва завеждане на дела и намеса на съдия-изпълнител. В резултат фирмите и имотите на Милчев са запорирани. По закон следващата стъпка е публична разпродажба на имуществото и бизнеса на Годжи.

Последният запор върху фирмите на музиканта е с дата 17 ноември 2018 г. Повод е стар негов кредит към голяма наша банка. Според документите басистът е взет парите през 2008 г. Пет години по-късно Годжи има проблем с обслужването. Трезорът от своя страна завежда дело и си вади изпълнителен лист. През следващите години Милчев така и не урежда финансовите си задължения към банката. Тя прехвърля кредита към специализирано звено в събирането на подобни задължения. В края на миналата година колекторската фирма запорира няколко от фирмите, притежавани от Годжи. Общата сума, която гологлавия басист дължи, е 226 415,46 лв. В нея влизат 200 000 лева кредит, натрупани лихви и такси за съдия-изпълнител.

Седмици по-късно колекторската фирми налага възбрана и върху огромния апартамент на Годжи в баровски столичен квартал. Към процедурата на колекторската фирма за принудително събиране се включват и данъчните, става ясно от съобщението на съдия-изпълнителя.

Самата НАП цели 5 години се опитва да си събере неплатените налози към държавата. Още на 29 септември 2014 г. данъчните също запорират фирмите на музиканта. Годжи дължи на НАП над 100 000 лева - 77 646 лв. главница и над 40 бона за лихви. Обща към банката и НАП Милчев дължи над 350 000 лева.