Гол психар си вее пишката в "Надежда" (18+)

Човекът е с тежки отклонения, но 15 години никой не го закача

Общество
23:07 - 10 Септември 2024
3293
Гол психар си вее пишката в "Надежда" (18+)

Мъж седи чисто гол на прозореца и свети с лазерче, за да го забележат хората, най-вече децата. Мъжът е от София, ЖК Надежда 4, а идиотщината му продължава поне от 15 години според съседите. 

Очевидци на нелепата гледка твърдят, че са подавани доста сигнали до органите, но човекът "не е добре и нищо не могат да направят". 

"Не е добре човекът. Полиция са го посещавали многократно, но законът им връзва ръцете", пише под пост във фейсбук комшия на извратеняка.

Странно наистина как подобно неприемливо поведение, особено насочено към деца, очевидно нарушаващо моралните и правни норми на обществото, кара институциите да се чувстват с вързани ръце.

Не е ли редно социалните служби и полицията да предприемат действия, установяващи дали лицето страда от психическо разстройство и да му бъде предоставена адекватна медицинска помощ, коментират от glasnews.bg.

Освен това, в случай на нарушение на обществения ред, не трябва ли да се прилагат съответните законови мерки, за да се гарантира безопасността на жителите и особено на децата в района?

В противен случай хората ще продължават да твърдят, че "педофилията и ексхибиционизмът някак са законни и очевидно нормални" в България. А други ще призовават:

"Бой и нещата се оправят..."

"Продавам въздушна пушка, 5,5 калибър... Много боли по каламбаците!"

"и рязане до дъно, щом полицията е безсилна".

Безсилна ли е наистина полицията в България? Липсата на навременна координация между различните институции, като социални служби и здравни органи, усложнява ситуацията.

Полицията може да реагира по сигнал и да наложи санкции, но когато случаят включва психично заболяване, е необходимо включването на медицински специалисти. Законодателната рамка също има своите пропуски по отношение на дългосрочни решения за психически нестабилни хора в обществото.