Гол в края спаси Юве за Купата

Бианконерите отиват на полуфинал срещу Фиорентина

Спорт
11:33 - 11 Февруари 2022
1198
Гол в края спаси Юве за Купата

Ювентус стана последният тим, който се класира на 1/2-финалите на турнира за Купата на Италия. Това стана след успех с 2:1 над Сасуоло. Двубоят отиваше към продължения след головете на Дибала и Траоре, но в 88-ата минута Руан си отбеляза автогол и прати "старата госпожа" в следващия етап на надпреварата.

На 1/2-финалите Ювентус ще срещне Фиорентина, които по-рано днес отстраниха Аталанта. Другата двойка в турнира е Милан - Интер.

Двубоят започна по отличен начин за домакините от Ювентус, които поведоха още в 3-ата минута. Пауло Дибала бе на точното място в точното време и довкара една избита топка в мрежата на Сасуоло.

Гостите изравниха в средата на първата част, когато Хамед Траоре мина през няколко бранители и стреля от границата на наказателното поле, като топката влетя в горния десен ъгъл на вратата.
'
Юве можеше да вкара втори гол в 56-ата минута, но ударът на Уестън МакКени от границата на пеналта срещна дясната греда. До края на редовното време торинци натиснаха съперника си, но с пропуски се отличиха Матайс де Лихт, Леонардо Бонучи и Адриен Рабио.

В крайна сметка "старата госпожа" стигна до победата две минути преди края на редовното време. Душан Влахович премина през няколко защитници на съперника и стреля. Топката се чукна в крак на бранител и влетя в мрежата на Джанлука Пеголо, като по този начин оформи крайното 2:1.