Големият вестникар Борислав Зюмбюлев два пъти измами смъртта

Преди 16 години журналистът изкара повече от месец в кома във Военна болница

Общество
18:40 - 27 Май 2024
22706
Големият вестникар Борислав Зюмбюлев два пъти измами смъртта

Главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев напусна днес завинаги журналистическата гилдия само на 55 години. Големият вестникар съвсем не за първи път се изправи лице в лице със смъртта, но този път не успя да я надхитри, както беше свикнал да прави.

През 2008 година турски ТИР помете колата на Борислав Зюмбюлев, в която бяха жена му и децата му. Жестокият инцидент на магистрала "Тракия" изпрати журналиста в изкуствена кома и на командно дишане за 38 дни с потрошени ребра и разкъсани бели дробове.

Макар и след продължителна рехабилитация, Зюмбюлев се възстанови за пълно, а за щастие семейството му не пострада. Борислав обаче превърна казуса с джигитите по пътищата в основна мишена на своето перо.

Той беше личен приятел на загиналия в катастрофа Милен Цветков. Ето какво каза Зюмбюлев в дните след нелепета смърт на колегата си: “Смятам, че това престъпление, убийството му, трябва да бъде наказано жестоко, защото то наруши обществената тъкан.", заяви г-н Зюмбюлев .- "Милен Цветков е убит, защото е спазвал правилата. Ако е бил минал на червено, е нямало никой да се забие в него. А тези, които не спазват закона, но имат достатъчно пари да си купят по-мощен автомобил, остават живи, което е отвратително."

Преди няколко години Зюмбюлев получава тежък сърдечно-съдов инцидент на работното си място. Без много шум и отново с подкрепата на половинката си, успява да се възстанови и да се върне в редакцията. До днес, когато, за съжаление, не успя да измами смъртта за трети път.

Съболезнования на близките и колегите му!