Голям пожар в Кичука, изпепели къща

Огънят тръгнал от купчина боклуци

Общество
03:20 - 07 Март 2020
4715
Голям пожар в Кичука, изпепели къща

Голям пожар лумна в пловдивския квартал "Кючюк Париж" в ранните часове на днешния ден. Повече от час огнеборците се опитват да потушат огъня, който е обхванал стара къща и двора й на улица „Лазар Маджаров”. Тя е почти изпепелена. На по-малко от десетина метра от запалената сграда има нова кооперация, която е обвита в дим от огнената стихия. 

Пожарникарите пристигнали за минути на мястото и вече изпразват трета пожарна цистерна. Освен 4-те екипа пожарникари, на мястото е изпратени и линейка. Положението е почти овладяно, но част от сградата е изпепелена, уточниха живущи наоколо.

Пожарът тръгнал от боклуци, които са били струпани в двора на къщата, която е на метри от 3 нови кооперации в района. Заради сухото време, пламъците бързо се прехвърлили към старата къща, където живеел мъж. Негови съкварталци отдавна го предупреждавали да си изчисти отпадъците, за да не стане беля. 

„Мислехме, че е запалил стари гуми и картони, за да се сгрее, но след двора пламъците бързо обхванаха и къщата. Огънят тръгна много бързо, наши съседи се обадили на тел. 112. Момчетата дойдоха за няма и пет минути", обясни млада жена от съседната кооперация.