Голям пожар във Враца! Извадиха двама души от горящ апартамент (СНИМКИ)

Евакуират хората от блока

Крими
12:06 - 27 Април 2021
3101
Голям пожар във Враца! Извадиха двама души от горящ апартамент (СНИМКИ)

Голям пожар е избухнал преди минути в жилище във Враца, съобщава агенция BulNews. Огънят е лумнал в апартамент на последния 6 етаж на блок "Вапцаров" №1.

Към момента не е ясно каква е причината за възникването на пламъците. На мястото има полиция, като пристигна и шефът на областната дирекция на МВР Янко Янколов, линейка и два екипа на пожарната.

Огънят се разгаря изключително бързо и от прозорците на стълбището излизат огромни пламъци с отровен черен дим, като пожарникарите започнаха да евакуират хората от блока. Заради бушуващия огън вече падат външните тела на климатиците и част облицовката на блока.

Извадиха двама души от горящия апартамент. В жилището живеят възрастната Мария и нейният син, който има психични проблеми. Съседи разказаха, че той често вдига скандали и споделиха, че не е изключено той да е предизвикал пожара. 

Пострадалите са поели голямо количество отровен дим, заради което синът е неадекватен, но в съзнание. Мъжът бе е откаран във врачанската болница за допълнителен преглед. След него бе изкарана и възрастната му майка, която е в добро общо състояние. 

Продължава гасенето на огнената стихия в апартамента, като на този етап са използвани 5 тона вода. И към този час от жилището все още излиза черен дим и двата екипа огнеборци все още са в жилището и се борят с бушуващия огън.