Голямото лесбо признание на една руска тенисистка

Касаткина е под номер 12 в световната ранглиста и е най-високо класираната рускиня

Топ
22:43 - 21 Юли 2022
7788
Голямото лесбо признание на една руска тенисистка

Напоследък, когато стане дума за женски тенис, вниманието привличат вдъхновяващи тенисистки като Наоми Осака и Симона Халеп, които обръщат внимание на психичното здраве на спортистите.

Но те не са единствените, които искат да покажат, че останалите няма от какво да се страхуват. Направи го и Дария Касаткина. Руската тенисистка не говори за психично здраве, а реши да обяви, че е хомосексуална.

Касаткина е под номер 12 в световната ранглиста и е най-високо класираната руска тенисистка към момента. Признанието тя направи в интервю за руския влогър Витя Кравченко. В едночасово видео Кравчено се среща с Касатника и друг руски тенисист - Андрей Рубльов.

Дария Касаткина живее и тренира в Барселона, но с огорчение казва, че в родината си никога няма да може да да излезе на улицата, хванала ръката на любимата си. Тенисистката смята, че дори в днешно време е трудно да бъдеш гей. 

И че ако хората могат да избират дали да са хомосексуални, или не, то биха избрали да не са, защото така животът им ще е много по-лесен. Особено в Русия. От СиЕнЕн припомнят, че през 1993 г. еднополовите връзки не са против законите на страната, но през 2013 г. бе въведен закон, който ограничава правата на ЛГБТИ+ общността.

Според него се забраняват всички публични изказвания за нетрадиоционни и различни сексуални ориентации. "Да живееш "в килера" е невъзможно. Прекалено е трудно и безсмислено. Да живееш в мир със себе си е единственото нещо, което има значение", казва Касатника.