Гонзо и Румен Радев да се сменят, искаме Цеци за Първа дама

Жоро Игнатов ще е новият главен прокурор

Коментар
14:16 - 19 Март 2024
14038
Гонзо и Румен Радев да се сменят, искаме Цеци за Първа дама

Ако мога да перифразирам Чърчил, най-сериозният аргумент срещу демокрацията е опит за триминутен разговор с избран на висок държавен пост директно от гласоподавателите тъпунгер. Ако не вярвате, опитайте да вземете интервю от Гонзо. Или идете на консултации при Румен Радев. Явно нещо куца в тази система и е крайно време пряката демокрация да се замени с директни елиминации като в „Ергенът“, „Хелс китчън“ и „Денсинг старс“.

Преди да обявите предложението ми за иронично, цинично и дори инфантилно, разгледайте този социологически феномен - телевизията всъщност е виртуално копие на държавната система. Разправяш врели-некипели на народа, той те слуша със зяпнала уста и ти пълни джоба. В единия случай – с есемеси и рекламки, в другия – със субсидия, макар че напоследък тя понамаля, но стига за хубава къщурка край Варненското езеро, ако си достатъчно гласовит ром от „Максуда“.

За какво ни беше да свикваме конгрес на БФС, като Георги Иванов можеше да си го назначим веднага с кастинг. Като Динко Вълев, Рълев, Туджаров, Мастагарков или все едно кой друг получленоразделен мачо от малкия екран, дето всичките изглеждат сглобявани от един и същи майстор в мазето на Цар Киро.

И защо да спираме до футбола – можеше направо да го турнем държавен глава. Само че при определено условие – Гонзо да се събере с Цеци Красимирова. Тя тъкмо пак е свободна след развода със Струмейтис. Ето това е Първа дама, а не оная претенциозна кощрамба Деси. Вярно, тогава ще има повече баджанаци, докато сега ни досажда само Свиленски, но ще ги преживеем. Те половината така и така отдавна са под земята.

Иван и Андрей в дует с Магърдич Халваджиян стават министри на културата. Даваме на Георги Господинов и Максим Генчев по една тесла и една лопата и ги хвърляме в директна битка един срещу друг. Да видим кой ще триумфира – хуманитарното послание, или националния идеал. Острието ще покаже.

За министър на здравеопазването назначаваме доктор Щонова. Аман от разни грозотии, тя хем е секси, хем знае как да се храни здравословно, хем шпагат да прави. Ако не е навита, резерва може да е Мира Добрева – покрай интервютата със столетници и операцията от перитонит е натрупала достатъчно опит в здравната система. Или по-скоро в това как да я избягваме, което си е наполовина спечелена битка.

За главен прокурор мисля, че две мнения не може да има. Божидар Боби Сарафов може да е голям пич, но не може да се хване на малкия пръст на Жоро Игнатов. Та той успя да разкрие осеменителя на половин Пазарджик и да го накарат да плаща издръжка, та няма да се оправи с SS клуб и Червения пират ли? Само трябва да внимава като поднася микрофона на Любена Петрова, че тя предмети с подобна форма първо ги лапа, после пита за какво служат.

И накрая, но не по значение, трябва да се спазват и традициите. Отборът на блондинките трябва да се уважава и след Мая Манолова и Диана Ковачева като омбудсман да сяда Гала. И тя е руса, ама е фотогенична и ще защитава правото на обикновения гражданин да си показва 50-годишните цици на Малдивите. И да пие урина за здраве рано сутрин. Идеално ще върви за преглъщане на говното Гонзо.