Google Maps с нововъведения

Техномания
18:48 - 10 Юли 2024
63271
Google Maps с нововъведения

Google Maps с иновации, които ще променят изцяло потребителското преживяване на милиони по света - интервю с Георги Караманев от платформата "Дигитални истории". По думите му постепенно идва време да се интегрират възможностите на изкуствения интелект."Много нови възможности  дава Google Maps, те го правят тихичко и не толкова шумно постепенно във всяка държава дава допълнителни възможности. Аз например нямам търпение в България да има възможност човек да си избира маршрут за каране на колело, една възможност, където навсякъде другаде я има, но при нас очевидно за момента не е било належащо", каза той.

По думите му част от големия проблем с напредъка на технологиите е, че не успяваме да отговорим на тяхното темпо. Прогнозите сочат, че до 5 години ще има технология, позволяваща да се потопим във виртуална реалност.

"Затова е важно да обсъждаме. Технологическият напредък се случва на бавни стъпки, които нямаме време да обсъждаме и които много често са абсолютно неочаквани както положително, така  и отрицателно. Можем да очакваме голямо развитие в метавселената, тя  да се забави с години и после да дойде тихомълком. Можем да си говорим всички за chat gpt и поредните му нови възможности, или да му се подиграваме за това, че продължава да халюцинира. Но като всяка технология бавно, но неусетно се усъвършенства",  сподели Караманев.

Според него точно с технологиите прогнозирането е най-трудно, като според неговите прогнози се очаква генерирането на видео, което е неразличимо от създаденото от човек, както и автономното шофиране.