Google обяви своя изкуствен интелект Bard (ВИДЕО)

Техномания
12:11 - 07 Февруари 2023
2564
Google обяви своя изкуствен интелект Bard (ВИДЕО)

Google официално обяви свой чатбот с изкуствен интелект, който да конкурира ChatGPT. Инструментът е наречен Bard, а в основата му ще стои езиковия модел LaMDA.

"Bard може да бъде стартова площадка за любопитство. Чатботът ще отговаря на питанията ви. С него може да обясните на деветгодишно дете за новите открития на космическия телескоп "Джеймс Уеб" на НАСА или да научите повече за най-добрите нападатели във футбола", споделят от Google.

"Изкуственият интелект ще може да прави всичко - от планиране на бебешко парти до сравняване на два филма, номинирани за Оскар, според екранна снимка", твърди изпълнителният директор на Google Сундар Пичай.

Миналата година езиковият модел LaMDA попадна в новините, след като противоречив инженер в Google обяви, че изкуственият интелект е оживял. Това показва способността на алгоритъма да отговаря "като истински човек".

Google наскоро уволни около 12 000 служители, като същевременно удвои инвестициите си в изкуствения интелект. През уикенда се появиха новини, че Google ще инвестира 300 милиона долара във фирмата за изкуствен интелект Anthropic, която е основана от бивши изследователи на OpenAI.

Очаква се технологичният гигант да разкрие повече за чатботът Bаrd тази седмица. Инструментът ще стане наличен за потребителите този или следващия месец.