Google Vids създава бързо видеопрезентации с помощта на Gemini AI

Приложението предоставя възможност за комбиниране на документи, слайдове, озвучаване и видеоклипове с времева линия

Новини
13:42 - 16 Юли 2024
664
Google Vids създава бързо видеопрезентации с помощта на Gemini AI

Google пуска ново приложение Vids за създаване на видеопрезентации с помощта на изкуствен интелект.

Инструментът, който е наличен като част от платформата Workspace Labs, ви позволява да създавате видеосъдържание толкова лесно, колкото слайдове в PowerPoint.

Vids предоставя възможност за комбиниране на документи, слайдове, озвучаване и видеоклипове с времева линия за създаване на видеопрезентации, които могат да се споделят с колеги. Достъпът до приложението чрез Workspace Labs позволява на администраторите на Workspace да активират функцията за потребителите, които искат да изпробват видеоредактора с изкуствен интелект.

Както отбелязва The Verge, Vids не трябва да се бърка с инструменти като Sora на OpenAI, който може да създава реалистични видеоклипове въз основа на текстови заявки.

Vids се фокусира върху създаването на презентации с помощта на AI асистента Gemini,

който генерира съдържание въз основа на описанието на потребителя, но с възможност за редактиране по-късно.

Потребителите могат да започнат работа по презентация и ръчно, като изберат един от многото шаблони. Освен това приложението осигурява достъп до безплатна библиотека от стокови изображения и видеоклипове, за да подобри и разнообрази създаденото съдържание.

Основната функция на Vids обаче, както е показано в демонстрационния видеоклип, е възможността да използвате Gemini за автоматично вмъкване на кадри, генериране на сценарий и дори създаване на озвучаване с изкуствен интелект за презентация, без да се налага да записвате собствения си глас.