Горан Благоев: Като президент ще се боря с бедността

Политика
17:25 - 19 Октомври 2021
816
Горан Благоев: Като президент ще се боря с бедността

С авторитета и изявената твърда воля президентът може да изисква от управляващите да водят политики в полза на гражданите и за повишаване на техните доходи, а не да раздават парите им на приближени фирми в корупционни схеми, каквато е практиката досега.

Това каза по време на онлайн среща кандидатът за президент на България Горан Благоев, издигнат от „Национално обединение на десницата“.

„Като държавен глава аз ще имам възможността и със сигурност ще го правя – публично да настоявам за конкретни решения срещу бедността.

Решения, които чувствително да повишат доходите на българските граждани, защото съм дълбоко убеден, че именно бедността и липсата на финансова сигурност прави хората зависими.

Задачата на десницата е да създаде правила за свободна икономика, високи доходи и достоен живот за всеки гражданин. Без десница всяка държава е обречена на бедност, лъжа и корупция. 30 години България живее в тази реалност“, продължи Благоев.

„Нужна е лустрация, за да скъсаме с лъжата и задкулисието на номенклатурата на БКП, чиито роднини и приближени днес продължават да ограбват България“, категоричен е кандидатът за президент на „Национално обединение на десницата“.