Горан Благоев отиде в телевизия "Евроком"

Журналистът ще води свое авторско предаване

Общество
10:11 - 03 Декември 2020
1988
Горан Благоев отиде в телевизия "Евроком"

Журналистът Горан Благоев, който преди два дни официално се раздели с БНТ, отиде на работа в телевизия "Евроком". Той ще води свое авторско предаване "Памет без давност". всяка събота от 19 часа. Новината съобщи самият той.

"Благодаря на собствениците на телевизията и на колегите там за съпричастността и подкрепата. Започвам нов проект в медия, в която оцениха моя натрупан с десетилетията професионализъм. В медия, в която ти помагат да реализираш идеите си, а не ти пречат. В медия, в която ти дават свобода, а не те мачкат. Ще се радвам, както и досега, да бъдете мои верни, но и критични зрители. Очаквам ви всяка събота в 19 часа в "Памет без давност" по телевизия "Евроком", написа Горан Благоев.

Благоев стана учредител на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Поради тази причина ръководството на БНТ свали от ефир неговото предаване "Вяра и общество" и го лиши от възможността на бъде водещ, за да не влияе политически на аудиторията. А преди ден журналистът и историк се раздели емоционално с телевизията-майка, където близо 30 години води своето предаване "Вяра и общество".