Горан Брегович : Строших си гръбнака, докато берях череши

Култура
13:57 - 26 Септември 2019
2091
Горан Брегович: Строших си гръбнака, докато берях череши

Горан Брегович вече няма търпение да се види с българските си фенове в рамките на предстоящото му турне в София, Варна и Велико Търново тази есен. “Българи, гответе се! Ще бъде лудо!”, заканва се закачливо най-популярният балкански изпълнител в международен мащаб. На 4 октомври Брегович и неговият невероятен “Оркестър за сватби и погребения”, ще стартират от Варна в Дворец на културата и спорта.

В навечерието на тура иконата на балканските ритми разкри интересни подробности от личния си живот за първи път пред родната публика. "Преди няколко години паднах от черешово дърво и нараних сериозно гръбначния си стълб. В следствие на това се наложи операция и ми имплантираха метални елементи. След месец престой в болницата, започнах да свиря и се подготвях за концерт в Париж. Все още се налагаше да стоя седнал, дори и на сцената", оплака се Брегович.

Въпреки трудностите в кариерата и личния си живот, Горан не съжалява за нито едно от решенията, които е взел до момента: "Музиката е това, което правя, за да живея. Благодарен съм за живота, който ми даде музиката. Не се оплаквам. Може би в дните, когато бях рок звезда, ми беше малко досадно да съм звезда. Днес е някак по-лесно. Много хора дори не знаят как изглеждам. Те просто познават музиката ми и това ме кара да се чувствам комфортно."