Горанов: Ако включим Манолова в енергетиката, можем да изключим АЕЦ „Козлодуй“

Тя си мислеше, че София ще й бъде трамплин да превземе държавата, коментира финансовият министър

Политика
08:31 - 04 Ноември 2019 (обновена)
2316
Горанов: Ако включим Манолова в енергетиката, можем да изключим АЕЦ „Козлодуй“

Мая Манолова е толкова амбициозна, че ако я включим в енергетиката, можем да изключим АЕЦ „Козлодуй“. Това заяви в студиото на Би Ти Ви финансовият министър Владислав Горанов, поканен да коментира резултатите от местните избори.

Той подчерта, че софиянци са запазили самообладание и не са се поддали на нейните манипулации и не са сложили за кмет човек, който няма грам ръководен опит и никога не е управлявала нищо, камо ли такава сложна икономика като столичната. „Тя си мислеше, че София ще й бъде трамплин да превземе държавата“, каза Горанов.

"София щеше да й е тясна и може би за нея е добре, че не успя, защото нейните амбиции и възможности са много по-големи от столичния град. Тя смяташе от тук да превзема държавата”, допълни той.

Според Владислав Горанов Мая Манолова е била социален експеримент и е добре, че софиянци не са предпочели нея.

"София не се подведе по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти - от крайно ляво до крайно дясно, с една единствена цел – да промени София. А София се променя доста успешно през последните години”, заяви още финансовият министър.„Акцентирането върху само един аспект от случващото се може умело да бъде превърнат в манипулация”, каза още той.

Владислав Горанов нарече „либерални анархисти” хората, които до вчера са се смятали за десни, а са гласували за Мая Манолова, която не е ясно какъв политически субект е.

"Хайде да си представим как се купуват гласове в столичния град. Колко са тези секционни протоколи, за които Мая Манолова твърди, че са с купен вот. Като загубиш едни избори,  това е нормалната тактика – да твърдиш, че има купен вот", коментира Горанов. 

В Русе е единствената чиста победа на БСП - да спечели кметското място в областен град. Защото само там тя се осмели да издигне собствен кандидат, каза още Горанов. Той подчерта, че на другите места, на които ГЕРБ е загубил кметското място, това е станало в битка с независими кандидати. 

"Ние загубихме само там, където не победихме. В Благоевград Атанас Камбитов е натрупал много напрежение в местния бизнес е вероятно това е причината да не спечели", анализира финансовият министър.

"Ролята на Цветан Цветанов се преекспонира, той вършеше изключително ефективна работа и беше много енергичен партиен функционер, но тази интрига не стои," уточни Горанов.