Горанов: Да впишем в бюджета на МВР 10 млн. за разходи за "Гугъл"

Новини
18:31 - 15 Февруари 2022
6913
Горанов: Да впишем в бюджета на МВР 10 млн. за разходи за "Гугъл"

"Не е сериозно министър-председателят Петков да използва статии на "Гугъл". Аз ще предложа на мои колеги в парламента, на Росен Желязков, който беше министър на информационните технологии, да впишем в бюджета на МВР 10 милиона за разходи за "Гугъл". Не е сериозно по такъв лековат начин да се прави шоу в тази държава" - това каза бившият финансов министър Владислав Горанов.

"Министър-председателят Кирил Петков още от първите си дни в политиката показа силно неуважение към правилата.

Първо, той си позволи да декларира невярна информация за собствения си статут като гражданин пред президента, впоследствие в момента, в който беше определен с указ на президента за министър, преди да влезе в сила си позволи да изпраща писма към БНБ, без да има представителна власт.

Мога и много други примери да дам, но това показва една припряност и изнервеност да се покажат резултати на самоувереност, която е хубава и похвална, но граничи с авантюра. Защото в една правова държава промяната трябва да е за добро", допълни той.

"Мисля, че минаха вече доста години и има инструменти на демокрацията, които работят, може би несъвършено, но в края на краищата нашата демокрация е относително млада и аз смея да твърдя, че до голяма степен може да се смятаме за правова държава. Всички претенции към реда в държавата минават през по-скоро претенции някой да овладее властови механизми, а не толкова към едни или други решения", каза още Горанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.