Горанов към журналистка: Ти говори за субсидията, защото ще спрат парите (ВИДЕО)

Лют спор в кулоарите на парламента скара финансовия министър и Нора Стоичкова

Топ
17:42 - 15 Ноември 2019
7429
Горанов към журналистка: Ти говори за субсидията, защото ще спрат парите (ВИДЕО)

Финансовият министър Владислав Горанов влезе в остър сблъсък в кулоарите на Народното събрание с журналистката от телевизията на БСП Нора Стоичкова по повод непопулярната идея на управляващите първият ден от болничния на работника да се плаща от самия него, а не от държавата или от работодателя. "Ти говори за субсидията, защото ще спрат парите", обръща се Горанов към нея, когато тя му задава въпрос за изплащането на сумите при отсъствие от работа.

В ефира Стоичкова обясни, че е почувствала думите на финансовия министър като директна заплаха. "Говорим за каквото преценим, че искаме да говорим, а не за каквото Вие кажете" е репликата на Горанов, предшестваща темата за орязаната партийна субсидия. След нея Стоичкова го предупреждава, че ще пусне думите му в ефир, а той отвръща: "Ами, пусни го".

Преди няколко седмици стана ясно, че БСТВ, която е на пряка издръжка от централата на БСП на "Позитано" 20, е в затруднено финансово положение и набира дарения, за да продължи съществуването си. Откакто партийната субсидия на партиите беше орязана на 1 лев на глас, Столетницата е в изключително затруднено положение и касата на червените свети в същия цвят, като емблематичната им роза.