ГОРЧИВО! Индийка и белгиец се женят във Велико Търново

Каришма Синг и Арне Схепенс се срещнали в старата столица преди две години

Любопитно
12:26 - 17 Юни 2019
4101
ГОРЧИВО! Индийка и белгиец се женят във Велико Търново

Индийка и белгиец вдигат тежка сватба във Велико Търново на 6 юли. Красавицата Каришма Синг и Арне Схепенс се срещат в старата столица преди две години, пише в. „Борба”.

Арне отдавна живее града на болярите. Открил красотата му преди десетина години и решил, че тук иска да се развива като онлайн преводач. Така започнал да понаучава и български език.

В началото на минала година във Велико Търново пристигнала и Каришма. Двамата се срещнали, Арне решил да стане гид на индийката и я повел из най-красивите градове на България. Когато пътешествието приключило, двамата вече били влюбени един в друг.

На 6 юли Каришма ще облече първо бяла рокля, а после и традиционно индийско сари. Двамата са избрали да сключат гражданския си брак в Ритуалната зала във Велико Търново и след това да празнуват в Ресен. Казват, че са любопитни да ги венчае служител на Търновската община, за да видят как се женят тук младите хора, но след това искат да си спретнат и ритуал по индийски.

Такова пъстро ще е и менюто на сватбата. Гостите ще опитат и български, и белгийски, и индийски вкусотии. След това двамата ще останат да живеят около Търново. „Все още търсим нашия дом, но май вече сме си харесали една къща в Лясковец“, казва Арне, който доведе любимата си на откриването на изложбата на Якоб Ван Бейлен, който в петък вечерта, 14 юни, показа на търновци част от голямата си колекция български килими.