Горещ слух: Борисов шантажирал Корнелия с регистрацията на БСП

Ексклузивно
14:20 - 16 Декември 2020
14825
Горещ слух: Борисов шантажирал Корнелия с регистрацията на БСП

Зад новината, че Софийски градски съд след броени дни най-после ще се произнесе за регистрацията на новото ръководство на БСП, се криела сделка между Корнелия Нинова и Бойко Борисов, научи Lupa.bg от съпартийци на червената лидерка. 

Вчера съдът трябваше да постанови дали одобрява регистрацията на социалистическата партия след два неуспешни опита и така да утвърди Нинова като новоизбран лидер на 50-я конгрес на столетницата. Окончателното решението обаче ще стане ясно малко преди Нова Година и най-вероятно ще е в полза на Корнелия. 

Досега магистратите на два пъти отказаха такава регистрация заради нарушения на устава на партията при свикването на форума. Всъщност, целият казус бил просто игра на нерви между лидерите на БСП и ГЕРБ, разкриха пред Lupa.bg стари кадри на “Позитано” 20.

„В цялата работа пръст има Борисов, той е повлиял на съда. За да извива ръцете на Корнелия и тя да се хвърли на килима да му се моли. Това обаче си има определена цена”, коментираха запознати с политическия двубой.

Цената на сделката, както може да се очаква, бил президентският пост.

Според кулоарните слухове, за да получи заветната регистрация, Корнелия Нинова трябвало да се съгласи да играе по свирката на Борисов. А именно – да издигне кандидат-президент, различен от Румен Радев, и така да разцепи левия вот на две. За да улесни избирането на Бойко Борисов, който този път искал да стане държавен глава.

Още в началото на ноември Lupa.bg писа, че между лидерите на БСП и ГЕРБ е сключена подобна сделка. Сега обаче стана ясно как настоящият премиер е склонил основната си опонентката да влезе в неговия план. 

Снимка: Агнес Методиева