Горещ слух: Меркел пропушила трева и затова вече не трепери (ВИДЕО)

Германският канцлер поема четвърт грам марихуана за медицински цели вечер преди официални срещи

Свят
17:00 - 19 Август 2019
5895
Горещ слух: Меркел пропушила трева и затова вече не трепери (ВИДЕО)

Необяснимото дори за лекарите треперене на Ангела Меркел спря, а в Германия упорито се носи слух, че канцлерката е пропушила отново, за да овладее състоянието си. Само че вместо да запали обикновена цигара, тя е била посъветвана да заложи на изключително пречистен коноп за медицински цели, с който да се опита да повлияе на неприятния симптом, коствал й подиравки и безпрецедентно ровене в личния живот в последните 6 месеца.

От няколко седмици на официални визити в чужбина и среща със световни лидери у дома, Меркел не е засичана да трепери и според някои немски таблоиди подобрението се дължи именно на приема на марихуана. Става въпрос за едва 1/4 грам, която тя пушела само вечер преди да отлети с делегация за разговор с държавни глави и премиери от Европа. Известно е, че конопът подобрява работата на различни рецептори в мозъка, а определен вид масла от него се използват като допаминови антагонисти. В синтетичен вид те се използват за лечение на паркинсонизъм, въпреки че при Меркел такава диагноза досега не е поставяна. 

На срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан тази сутрин тя бе забелязана във видимо добро настроение и без каквито и да е симптоми на неизвестното й досега заболяване. 

Тя обяви, че без държавите от Западните Балкани Европа няма да е обединена. Меркел каза това след разговори с Орбан в унгарското градче Шопрон. Там двамата отбелязаха 30-годишнината от отварянето на границата между Унгария и Австрия, смятано за началото на края на Студената война.

Благодарни сме за събитията преди 30 години, довели до обединението на Германия и на цяла Европа, заяви Ангела Меркел в Шопрон. Там на днешния ден през 1989 г. в близост до австрийската граница се провежда т.нар. паневропейски пикник, смятан за предвестник на политическите промени в Европа.

Европейското обединение бе един от акцентите в днешните разговори между Ангела Меркел и Виктор Орбан.

„Не само Унгария, но и Германия е на мнение, че европейската интеграция на страните от Западните Балкани е важна. Ако погледнем географската карта, а и от геостратегическа перспектива, без тези държави Европа не може да е обединена“, заяви Меркел. 

Двамата се обявиха за засилване на охраната по външните граници на ЕС. Канцлерът Меркел изрази надежда, че новият миграционен пакт, подготвян от следващата Европейска комисия, ще успее да преодолее различията в Европа. Унгария отказва да участва в квотното разпределение на мигранти.