Горещ слух: Подкупният съдия Миталов влязъл в болница?

Топ
23:49 - 05 Февруари 2020
9376
Горещ слух: Подкупният съдия Миталов влязъл в болница?

Съдията от Специализирания съд Андон Миталов, който бе посочен поименно от шефът на Държавния департамент на САЩ Майкъл Помпейо като нежелан в Америка заради корупция, е постъпил по спешност в софийска болница.

Информацията, която е неофициална засега и още не е намерила потвърждение, ни бе предоставена от познат на магистрат Миталов. Според думите му, съдията е вдигнал високо кръвно след обвинението в корупция и е поръчал такси, което да го закара в болница.

Съдия Миталов напусна сградата на Специализирания съд днес около 17:20 часа видимо пребледнял, показа репортаж на Нова тв. Той бе придружаван от руса дама, която може и да е дъщеря му.

Засега няма информация дали съдия Андон Миталов е постъпил за лечение, или само се е отбил през лекарски кабинет. На излизане от сградата на съда на ул. „Черковна” магистратът отказа да коментира обвиненията в корупция.

Уличеният в корупция от САЩ съдия Миталов напусна пребледнял работното си място.

Андон Миталов нашумя през ноември 2019 г., когато пусна обвиненият в шпионска дейност председател на сдружение „Русофили” Николай Малинов да напусне страната и да отиде в Москва. Там Малинов бе награден с орден лично от руския президент Владимир Путин, който отдели на българина и няколко минути за личен разговор.

Поради това съдия Миталов стана обект на разговора между премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп в САЩ. След срещата в Белия дом Борисов разказа, че не е успял да обясни на Тръмп следното: "Как е възможно, след като прокуратурата и МВР и ДАНС са арестували за шпионаж, има повдигнато обвинение, как български съдия го е пуснал да отиде да вземе орден от президента Путин".