ГОРЕЩА ТЕМА: Централният съвет на ДПС се събира след указа на Радев за изборите

Ще бъдат обсъдени всички оставки, които Ахмед Доган поиска, разкри областният председател в Кърджали Ресми Мурад

Политика
12:40 - 13 Август 2024
4228
ГОРЕЩА ТЕМА: Централният съвет на ДПС се събира след указа на Радев за изборите

Централният съвет на ДПС ще заседава след като президентът Румен Радев подпише указа с датата на предсрочните избори. Това съобщи областният председател на партията в Кърджали Ресми Мурад.

Актуалната политическа ситуация в страната е била във фокуса на разговорите на Областния съвет на ДПС и председателя на партията Джевдет Чакъров, при посещението му в региона през уикенда. „Разбира се и ситуацията в „Движението за права и свободи“ (е била коментирана, б.р.). Всички бяхме на мнение, че от тази кризисна ситуация ДПС ще излезе по-единна и ще продължим нашия път заедно с почетния ни председател д-р Ахмед Доган“, каза още Мурад пред БНР и добави: "Заседание на Централния съвет на ДПС ще има и то ще бъде най-вероятно след издаване на указ от страна на президента Румен Радев."

"На това заседание ние ще вземем всички организационни въпроси и решения, които касаят подготовката на партията за явяване на изборите и разбира се, ще обсъдим и тези оставки, които почетният председател поиска – на Делян Пеевски и на още няколко души от ръководството на партията и съм сигурен, че това заседание ще даде повече яснота и ще потвърди силата на „Движението за права и свободи", поясни Ресми Мурад.

Според него Джевдет Чакъров си е тръгнал доволен от Кърджали, защото "всички структури в областта, в седемте общини, подкрепили посланието на почетния председател за оставките и призивите за снемане на доверие от народните представители от Кърджали, които не са се вслушали в посланието на почетния председател“