Гореща вълна удря Европа

Актуални новини
11:26 - 08 Август 2020
2126
Гореща вълна удря Европа

Горещините създават проблеми на жителите на десетки градове във Франция, където носенето на маски на открито - на отделни места или навсякъде, е задължително заради ръст на заразените с коронавируса. Метеоролозите очакват на места температури до 42 градуса по Целзий.

Във втория по големина град Марсилия маските са задължителни до края на август. Очаква се в близките днес Париж да вземе същото решение.

Във Великобритания хиляди хора потърсиха спасение от жегите на плажове и в паркове въпреки предупрежденията да спазват дистанция заради пандемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Би Ти Ви.

Британската метеорологична служба предупреди, че трябва да се вземат предпазни мерки срещу обезводняване и слънчев удар и хората да се подготвят за рязко покачване на температурите след една сравнително хладна седмица.

Великобритания е преживяла десетте си най-горещи години в периода от 2002 г. насам, като миналата година беше регистриран най-горещият ден, откакто се правят измервания - 38,7 градуса в Ботаническата градина на Кембридж на 25 юли.

В Германия за този уикенд се очакват температури доста над 30 градуса.

Още в петък температурите на много места ще се повишиха до максимални стойности между 30 и 36 градуса по Целзий, както обяви германската метеорологична служба (DWD).