Гори "Дунарит", евакуират работниците (СНИМКИ)

Новини
11:24 - 27 Септември 2019 (обновена)
9313
Гори "Дунарит", евакуират работниците (СНИМКИ)

Военният завод "Дунарит" в Русе гори, съобщи "Монитор", позовавайки се на очевидци. По непотвърдена информация се е запалил взривния цех на завода, където се произвежда тротил.

Евакуират работниците, има няколко пожарни и линейка на мястото.

По първоначални данни причина за пожара е инцидент по време на работа. Все още няма информация дали има жертви на огъня. 

Когато пламнал пожара, служителите изпаднали в паника, защото знаят, че опасността от взрив точно там е много голяма. Те се разбягали.

Сигналът е подаден малко преди 11.00 часа. В механичен цех са се възпламенили разредители за обезмасляване. Веднага на място са пристигнали три екипа на противопожарната служба, които бързо са загасили запалването.

Цехът, който гори, се нарича "110". Работници са тръгнали по пътя за Николово, за да избягат от завода. Всички пожарни на Русе са пред "Дунарит", помощ ще се търси и от подкрепления, пише "Монитор".

"Към 11:00 ч. ни съобщиха да се евакуираме веднага, разказаха работници. Друг служител на завода обясни, че казан, в който се забъркват взривни вещества се е самозапалил, допълва БТА.

Няма данни за умишлен палеж, няма пострадали хора. 

Няма данни за експлозия, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" комисар Николай Николов. Той потвърди, че е имало пожар в цеха. По неофициална информация горят кабели. Имало е опасност от взрив преди да бъде изгасен огънят.

Фирма “Дунарит” е основана през 1903 година. Тя е акционерно дружество със седалище в гр. Русе, Р. България, и предмет на дейност: Проектиране и производство на военна и машиностроителна продукция.

"Дунарит" АД е производител на: авиационни, артилерийски и инженерни боеприпаси, както и на продукти с гражданско предназначение – противоградни ракети и промишлени взривни вещества. В дружеството се изработва машиностроителна продукция, като основни са групите машини и приспособления за ремонт и поддръжка на релсови пътища.

Очаквайте подробности!