Горящите камиони преди София блокираха стотици хора, някои тръгнаха пеша през дере

Общество
17:58 - 02 Септември 2024
1717
Горящите камиони преди София блокираха стотици хора, някои тръгнаха пеша през дере

На 7-ия километър на автомагистрала „Тракия“ в посока столицата се възпламениха два камиона и предизвикаха километрично задръстване, а стотици хора останаха блокирани.

До инцидента се стигна след удар между два тежкотоварни автомобила. Единият поради повреда спира в аварийната лента, а другият го удря. Вследствие на удара и двата тежкотоварни автомобила започват да горят.

Шофьорът на единият камион е пострадал. Той е с изгаряния на ръцете от втора и трета степен и е откаран в „Пирогов“. Другият шофьор е невредим.

Инцидентът се случи около обед, а почти четири часа платното за София остана блокирано. Стотици коли бяха в задръстване, а то беше километрично.

Част от блокираните хора изпуснаха полетите си, други решиха да дърпат куфарите си през магистрали и буквално да влизат и преминават през дере.

Някои спираха коли на стоп, други си поръчваха такси, а трети просто тръгнаха пеша, съобщава Би Ти Ви.

„Никой нищо не казва. Само минаха едни и казаха – „Чакайте ще ви изкараме нагоре, ама къде ще ни изкарат, не знам“, коментира мъж на магистралата.

„Отиваме си вкъщи, в Италия. Пеша ще ходим - отиваме да си вземем такси или поне да се опитаме“, споделят потърпевши в задръстването италианци.