Гошо Боеца вика десетки хиляди да изхвърлят Капитан Газпром от МС

Искат оставката на Росен Христов и гаранции, че България няма да преговаря с Русия за синьо гориво

Политика
15:19 - 26 Август 2022
7362
Гошо Боеца вика десетки хиляди да изхвърлят Капитан Газпром от МС

Протестното сдружение "Боец" на Георги Георгиев организиран масов протест в понеделник от 19:00 часа срещу служебното правителство на Гълъб Донев и конкретно енергийния министър Росен Христов заради острия завой в посока Москва с настояването "Газпром" не просто отново да влезе в договорки с българските власти за доставка на синьо гориво, но и да започне да съди страната за неизпълнени клаузи по вече съществуващия договор.

"Трябва да се съберем хиляди, за да вдигнем знамената и шатрите, и да установим палатковия лагер и гражданската блокада.

Трябва да останем десетки и стотици първата нощ, за да удържи блокадата, и от вторник сутринта тя да стане ефективна и да НЕ допуснем премиер и министри да влязат в Министерски съвет през официалния вход. Да ги вкараме в обувките на Орешарски", пишат от БОЕЦ.

И настояват за незабавна оставка на Росен Христов и поемането на гаранции, че България няма да договаря доставки от "Газпром" с аргумента: "с терористи не преговаряме".

"Нека тези граждани, които ще дойдат с палатки и готовност да останат през нощта, се свържат с БОЕЦ през месинджъра на страницата на Сдружението. Осигурете си време — отпуски, почивки, компенсации. Носете си палатки, шалтета, топли дрехи, сгъваеми столове, дъждобрани, храна и вода.
По време на блокадата в района на лагера няма да се допуска употреба на алкохол и лица, употребили алкохол или упойващи вещества. Няма да се допускат провокатори и провокации", уточняват още от там.