Гостите на София вече ще има къде да си оставят багажа

Обектът на LockStars luggage locker е позициониран в историческия център на София

Новини
13:32 - 17 Май 2024
2852
Гостите на София вече ще има къде да си оставят багажа

Нова услуга за съхранение на багаж е разкрита в центъра на София, по примера на много други европейски държави, информира Travelnews.bg.

Това дава възможност на всички български и чуждестранни гости на столицата да се придвижват по-спокойно из града за посещаване на забележителности или провеждане на бизнес срещи например и без да са отседнали в хотел при кратък престой или преди настаняването и след освобождаването на стаята.

Обектът на LockStars luggage locker е позициониран в историческия център на София, до хода на римските руини на антична Сердика

в подлеза на ЦУМ, зад църквата "Света Петка", в близост до метростанцията.

Идеята е взаимствана от Германия, където има LockStars на всички гари. В момента се преговаря за разкриване на други обекти за съхранение на багаж на възлови места в София. 

Цената за малко шкафче е 6,90 лева за 4 часа, след което се начислява допълнителна такса

за всеки следващ час, която се заплаща при взимането на багажа. Тарифите зависят от продължителността на ползване и размера на шкафчето. То може да се ползва за срок до 72 часа. Плаща се става само с кредитни и дебитни карти, включително чрез мобилни устройства и дигитални портфейли. Предлагат се 3 различни размера шкафчета - от L, подходящ за ръчен багаж и чанта, до XL-B, който побира 9 чанти или раници, или 2 големи куфара.

Обектът работи денонощно, дори на национални празници,

с пълна поддръжка за обслужване на клиенти на български и английски език. LockStars Luggage Locker е под постоянно видеонаблюдение, за да се гарантира безопасността на туристите и на багажа. Външната врата се заключва автоматично от 22 до 6 часа, като се осигурява от оператор, след натискане на бутон на външния домофон.

Системата LockStars за съхранение на багаж на самообслужване е произведена в Германия и е част от широка мрежа в Европа, САЩ и Австралия. Тя обхваща повечето европейски летища, автобусни и жп гари.