Гостите на Варна отново могат да плуват с делфини

Атракционът не работеше по време на пандемията

Новини
16:52 - 27 Април 2023
1425
Гостите на Варна отново могат да плуват с делфини

От 1 май жителите и гостите на Варна отново ще могат да плуват с делфини, съобщиха днес от Делфинариума в крайморския град. Атракционът възстановява тази възможност, след като по време на пандемията тя бе прекъсната.

Да плуват с делфините могат всички, навършили 12 години. Посетителите трябва да са здрави и да не са употребили алкохол, преди да влязат във водата.

За БТА от Делфинариума уточниха, че в плуването с хора могат да се включват всички делфини, стига да имат желание. Обикновено обаче те нямат проблем, защото са изключително дружелюбни.

При плуването с делфини посетителят е с жилетка. Преди влизането във водата той получава инструктаж от треньор. Желателно е този, който иска да се включи в играта на делфините, да умее да плува поне на елементарно ниво.

В момента Делфинариумът прави по две представления на ден, а с посетителите се срещат Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Те демонстрират своите спортни и акробатични умения, танцуват, играят футбол, показват и как спасяват човек от водата.