Готвят линч за убиеца на кучета Митко

Десетки се събират пред 2-ро РПУ, за да дирят сметка на закопчания психар от „Надежда“

Новини
06:00 - 21 Ноември 2020
7983
Готвят линч за убиеца на кучета Митко

Десетки защитници на животните се заканват публично да линчуват арестуван мъж за серия от нападения с нож над кучета в столичния кв. „Надежда“.  Задържаният в петък следобед от полицията заради безпричинната жестокост към четириногите Митко Димитров е въдворен в арестантска килия във Второ РПУ и ще бъде освободен днес по обяд.

Гневни защитници на животните обаче се опасяват, че психарят, който бе заснет от охранителна камера да ръга с ножа си кротко лежащо бездомно куче до Цветарския пазар в „Надежда“ 4, ще се измъкне със смехотворна присъда за престъплението. Заради това те се организират в социалните мрежи за протест пред 2-ро РПУ в 11 часа сутринта, за да се срещнат очи в очи с мъчителя на животни. Някои открито призовават за линч и публична саморазправа с агресора.

Безпричинното нападение с нож над кучето Белчо.

„Нека се съберем на протест в събота, 11 часа сутринта, пред сградата на 2-ро РПУ в София, ул. "Княз Борис І" № 215. Тогава ще пуснат този индивид от ареста. Нека оттук нататък този бо*лук живее в страх цял живот!“, призовават за общи действия срещу арестувания Митко защитници на животните.

В множество дискусии в социалните мрежи жители на софийския кв. „Надежда“ разказват, че ножарят е ръгал с острието си още няколко кучета през последния месец, като едното е починало.

Криминално проявеният Митко Димитров е арестуван за зверството, а в "Надежда" го обвиняват, че е убил друго куче само преди няколко дни

Последното наръгано от агресора Митко куче е кварталния пес Белчо. От организацията DOG Help - BG споделиха запис от видеокамера на магазин на ул. ул. „Хриcтo Cилянoв”, от която се вижда, че криминално проявеният тип без никаква причина намушква с ножа си във врата кротко лежащото на тротоара куче. За щастие, животът на наръгания Белчо е спасен. Служители от магазина, пред чийто вход бе наръгано кучето, са го завели по спешност на ветеринарен лекар.

Кучето Белчо, оцеляло след наръгване с нож от "животното" с два крака...

Много организации за защита на животните отдавна настояват, че в България липсва ефективна зоополиция. Те настояват за промени в Наказателния кодекс, които да завишат санкциите при посегателство върху животни.

Въпреки, че у нас е приет закон за защита на животните и жестокостта към тях е инкриминирана, насилието над тях ескалира, заради бездействието на контролните органи. Малцината, които все пак са изправяни пред съда, обикновено се отървават с условни или с минимални присъди.