Говорителят на Спешна помощ в София: Няма място за болните с COVID

Катя Сунгарска се разплака в ефира на БНТ, докато призоваваше хората да мислят за лекарите, които също боледуват, а колегите им изнемогват

Новини
10:45 - 31 Октомври 2020
6926
Говорителят на Спешна помощ в София: Няма място за болните с COVID

От 416 сигнала на спешния телефон в петък, над 200 са били за COVID-болни, но само за 16 болни са се намерили места в болниците, разказа говорителят на Спешна помощ в София - Катя Сунгарска, пред вече оздравелия от коронавируса Георги Любенов.

Над 100 повиквания от нуждаещи се от медицинска помощ медиците от дневната смяна са завещали на нощната смяна, защото не са смогнали да изпълнят адресите, каза още Сунгарска.

Самата Сунгарска се разплака в ефира на БНТ, докато призоваваше хората да мислят за лекарите, които също боледуват, а колегите им изнемогват и не могат да се откозават на всички подадени сигнали в смяната си.

Тя съобщи, че спешните медици в София имат няколко колеги, които се лекуват от коронавирус, а поне двама са в тежко състояние в болници.

Катя Сунгарска беше категорична, че носи маска от първия ден на пандемията и тя нито я е задушила, нито й е ограничила свободата.

Напротив, чувствам се отговорен човек, призна говорителят на най-голямия център за спешна помощ, изумена, че все още хора вярват в конспирации и твърдят, че няма такъв вирус.