Градев: Настояваме България - Унгария да е с публика, пускаме нова жалба до съда в Лозана

Разговор с БФС не трябва да има, те са престъпници и мястото им е в затвора, заяви адвокатът

Спорт
15:58 - 14 Ноември 2023
2577
Градев: Настояваме България - Унгария да е с публика, пускаме нова жалба до съда в Лозана

Адвокатът по спортно право Георги Градев обяви, че ще бъде входирана жалба до съда в Лозана с желанието на европейската квалификация България – Унгария да има публика. Срещата ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

„От ден първи говоря, че мачът ще се играе в София. Към днешна дата мачът ще се играе в София. Разбрахме кой от какво разбира и кой лъже. Онзи с умрялото куче нищо не разбира и този с алкохола нищо не разбира. Ясно е за всички. Мач ще има и той ще е в София така както ние искахме всички организирани фенове“, започна той.

„Остава втората битка и тя е да вкараме публиката в стадиона. В тази връзка в момента в офиса колегите пишат нова жалба. До края на деня ще пуснем нова жалба до съда в Лозана и ще искаме да се отвори стадиона за публика, тъй като за мен е абсурдно, че УЕФА и БФС са съгласни да няма публика на мача, без да има дисциплинарно нарушение. За мен това е безумие и според мен оставки задължително на Борислав Михайлов и лицето Зоран Лакович от УЕФА, който е виновен в тази ситуация“, каза още Градев.

Градев категорично заяви, че нормален разговор с ръководители от „Бояна“ не е възможен, защото там са „престъпници“, а мястото им е в затвора.

„Тези от БФС са престъпници, снимайте ги, казвам ви. Те са криминални личности. Нека да ме съдят. Мога да докажа, че са престъпници. Истината е най-добрата защита срещу клеветата. Горе очаквам да се разтягат локуми и да се говорят глупости, както вчера президентът на БФС го прави по националната телевизия. Той заяви, че мачът не се изиграе в Пловдив, ще сме изхвърлени от УЕФА. Както виждате към днешна дата това, което каза, е лъжа. Има един-единствен факт. Изключени са 145 клуба без основание, без да бъдат предупредени, както изисква съдебната практика. Прави се по две причини – да не може да гласуват на предстоящото Общо събрание срещу Михайлов и да им се подменят ръководните органи. Стигаме до един абсурд. Днес клубът е изключен. Утре го приемат с почти същото име и му казват да си сменят ръководните органи. БФС се опитва по непозволен начин да влияе на ръководството и на тяхното мнение. Това е директно вмешателство в управлението на 145 клуба, всички от които подкрепят опозицията срещу Михайлов“, каза Градев.

„Разговор с БФС не може да има. Те са престъпници и трябва да са в затвора. Техните разговори трябва да са в прокуратурата. Борислав Попов е юрист, с него съм обсъждал казуса. Знае, че не са прави. Самият споделя, че не е съгласен с поведението на ръководството на БФС. Ако каже обратното, е лъжец. Знам какво ми е казал Борислав Попов на мен. Мога да се закълна пред детектор на лъжата. Дали те могат да направят същото нещо?“, продължи той.

„Най-важното е, че 62 клуба са изключени за участие в организиран от БФС Конгрес. Залата беше запазена и платена от БФС. СГС каза, че е легитимно проведен. Единствената причина да отменят Конгреса е, че БФС е пуснал дезинформация на сайта си, което е лишило от участие 90% от клубовете. Това е едно законно събиране, но клубовете са изключени. Все още се разглежда в съда дали събирането е законно. БФС не може да изключи тези клубове, докато няма решение. Като изключиха 62, защо не изключиха всички 76, сред които Янтра Габрово, ЦСКА и Миньор Перник. Как прилагаме правилата за едни така, а за други иначе. Това, което БФС направи, е незаконно. Който и да застане пред вас след мен и тръгне да ви обяснява, че това е законно, е лъжец“, каза още той.