Градският прокурор на София: Пеевски не е познавал Нотариуса, няма да бъде разпитван

Проверяваме имал ли е протекции Нотариуса от съдии и магистрати, обясни Илиана Кирилова

Общество
15:01 - 07 Февруари 2024
3953
Градският прокурор на София: Пеевски не е познавал Нотариуса, няма да бъде разпитван

За Делян Пеевски няма никакви доказателства той да се познавал с убития Мартин Божанов, както и да е бил близък с него. Поради тази причина няма основание той да бъде разпитван. Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова. 

"Никога не съм говорила с Мартин Божанов. В нашия Наказателен кодекс няма ОПГ за имотни измами. Присъдите за имотни измами са леки. Това е целта да търсим пране на пари и нещо такова. Никой не казва, че ще се съсредотичм само по делото за имотни измами. Естествено, че ще търсим и разследваме евентуалните магистрати, посещавали този частен клуб. Ще търсим и ще проверяваме имал ли е протекции Мартин Божанов от съдии и магистрати. Работим по този клуб, но посещението на клуб не е престъпление. Трябва да имаме сигурни доказателства за вземане на подкупи и търговия с влияние", завърши Илиана Кирилова. 

СГП е единствената прокуратура, осмелила се да образува дело срещу сочения за търговец на влияние в съдебната система. 

Мартин Божанов-Нотариуса

"На някои ехидни забележки по отношение на градска прокуратура, която смея да твърдя, че единствена посмя в този момент да образува досъдебно производство. Да, предстоеше повдигане на обвинение по отношение на заплахи", заяви Кирилова.

Сигнали за вършени от него престъпления има от 20 години. Реакцията на институциите е почти никаква, а едва след смъртта му от прокуратурата обявиха, че са били готови с обвинение.